Je bent nu gekomen op een pagina waar zo mijn hart ligt. Kleur!
Kleur heeft mijn ondernemerswereld veranderd. Vanaf het moment dat ik een kleurenpalet had voor mijn bedrijf wist ik wat ik wilde uitstralen. Hoe ik als fotograaf mijn feed wilde indelen en kon ik nog meer gaan stralen als persoon. 

Kleuren: primair, secundair, Tertiair. Er zijn zoveel kleuren, elke kleur geeft je een bepaald gevoel. Dat gevoel kan jouw merk versterken. Dat klinkt misschien nog wat abstract voor je. 

Hieronder leg ik je stap voor stap uit wat de juiste kleur voor jou kan beteken!

Colour palettes are fun :)

Kleuranalyse

contact formulier

Als we de vorige 2 fases zijn doorlopen samen dan gaan we kijken naar welke kleuren jij vaak draagt. Hoe jouw kledingkast eruit ziet.  En geef ik je advies welke kleuren bijvoorbeeld jouw ogen, haar of huid extra laten stralen. Daarbij kijken we ook wat jij wilt uitstralen en wat bij jouw persoonlijkheid past. Lijkt het je leuk om dit met een groepje te doen? Of er een hele workshop van te maken? Vul het contact formulier in! Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Advies

three

Om naast de onderverdeling in koele en warme kleuren je kleurtype te bepalen, kijk ik naar de kleuren van de vier seizoenen uit de natuur: winter, lente, zomer en herfst. In ieder seizoen zijn er specifieke kleurtinten. Uit deze kleurtinten gaan we kijken welke kleuren jou versterken. Kleuren die je het beste aan kunt doen of kunt gebruiken in make-up of haar. Wanneer je je kleurtype weet gaan we opzoek naar welke kleuren je het beste aan kunt trekken en wat die kleuren doen met jouw uitstraling. 

Kleurtype

two

We beginnen bij stap 1, dat is je huid. Je huid heeft een ondertoon en een boventoon. De boventoon van je huid verandert constant, bijvoorbeeld doordat je bruin wordt door de zon. De ondertoon van je huid blijft wel altijd hetzelfde, deze is genetisch bepaald. Er zijn twee ondertonen: warm en koel. Een koele ondertoon is vaak roze en blauwachtig en een warme ondertoon neigt juist meer naar gelig of perzikachtig qua kleur. Ik begin een kleuranalyse altijd met het bepalen van de ondertoon van je huid. Als we dat weten kunnen we namelijk verder met het bepalen van jouw kleurtype.

Ondertoon

one

Je kent het wel…je hebt een nieuwe trui gekocht, en in de winkel vond je hem nog fantastisch. Maar nu je hem thuis aantrekt twijfel je opeens. De kleur maakt je flets, snel toch maar een andere trui aan. En opeens straal je veel meer. Dat dat is precies de kracht van kleur!

Als je de juiste kleuren draagt voor jouw huidtint- en type dan accentueer je je positieve kanten. Je ogen stralen, je huidstructuur oogt gladder, oneffenheden vallen minder op. Door een kleuranalyse kom je erachter welk kleurtype jij bent. Elk kleurtype heeft een uniek kleurenpalet, die kleuren hebben betrekking op je kleding, maar ook haarkleur, make-up en accessoires.

Jij bent het waard om gezien te worden, het is tijd om jouw positieve kanten nog meer te laten zien. 

Laat jezelf zien

Versterkende kleuren! Kleuren die jou als persoon versterken. Jouw persoonlijkheid, jouw bedrijf. Maar ook heel specifiek: 

# haarversterkende kleuren
# oogversterkende kleuren
# huidversterkende kleuren
# accentkleuren
# basiskleuren

Jij als persoon bent het visitekaartje van je eigen bedrijf, maar ook je eigen grootste cheerleader. Dus laten we aan de slag gaan om de mooiste versie van jezelf te worden. Zodat je elke dag mag en kan stralen. In de foto hierboven zie je dat bij Margo haar haar en ogen versterkt worden door de herfstkleuren die ze aan heeft. Door de warme ondertoon in haar huid staan de warme kleuren uit het herfstkleurtype haar prachtig.

We gaan opzoek naar versterkende kleuren!

Kleuren

Ook bij het kiezen van accessoires is het leuk om je kleurenpalet in je achterhoofd te houden. Een lentetype kan heel goed kleurrijke gedurfde accessoires hebben. Daar past vrouwelijkheid, details en een vleugje romantiek goed bij. Maar een wintertype past een wat strakke look met een opvallend accent vaak beter. Wanneer je accessoires passen bij je outfit en je kleurtype maak je het geheel helemaal af. 


Prints, soms een hoofdpijn hoofdstuk. Voor veel mensen zijn prints gewaagd. Durven ze het niet zo goed. Dat kan heel goed kloppen want niet bij alle kleurtypes zijn prints een goed idee! Neem bijvoorbeeld een zomertype, een zomertype staan effe kleuren vaak het beste, als je toch een printje aan wilt, ga dan voor een klein, bescheiden en zachte print in de kleuren van je kleurenpalet. Terwijl bij een herfsttype een print fantastisch staat. Het liefst een drukke, speelse print, hiermee straal je gezelligheid uit!!


Accessoires

prints

Wat kies ik voor

Wat moet ik met

Wanneer je kleding bij elkaar uitkiest in verschillende kleuren, is het bij de verschillende kleurtypes verschillend welke kleuren er mooi bij elkaar staan. Zo kan een herfsttype het beste een analoog contrast dragen (dat wil zeggen dat je kleuren gaat combineren die dicht bij elkaar op de kleurencirkel liggen bijv.: Mosgroen /okergeel) Dit is bij een zomertype juist weer heel anders. Als zomertype kun je het best kiezen voor een Ton sur ton. Dat wil zeggen dat je meerdere kleuren van de zelfde kleurtoon gaat combineren. Bijvoorbeeld, een blauwe spijkerbroek, met een lichtblauw bloesje en een donkerblauw jasje. Zo heb je per kleurtype tips om kleuren in kleding met elkaar te combineren. 


Contrasten

Hoe werkt dat

Het is veel minder moeilijk om te winkelen als je weet welke kleuren je goed staan.
SINDS IK WEET WELKE KLEUREN IK HET BESTE AAN KAN DOEN STRAAL IK ELKE DAG.

send

Het lijkt mij heel leuk om je te ontmoeten!
Wil je meer informatie, heb je vragen? Of wil je een shoot inplannen? Samenwerken of in contact komen? Laat het weten!! Vul het contact formulier in. 

Bedankt! Ik heb je bericht ontvangen en doe mijn best om binnen 48 uur te reageren.

let's get in touch

contact